fbpx

ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Έκπτωση 3% από την αναγραφόμενη τιμή, με την επίδειξη ή την έκδοση της Reward Card!

Τελική Τιμή:

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ιστορία μας ξεκινάει το 1959 όταν ο Ιωάννης Μαυράκης ασχολείται για πρώτη φορά με το επάγγελμα των καυσίμων και λειτουργεί το πρώτο πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή Κατσαμπά. Λίγο αργότερα, συμμετέχει ενεργά και ο γιος του Χαράλαμπος Μαυράκης, σημερινός μέτοχος και επικεφαλής της ENVIROL.

 

1979: Συνεχίζοντας πιστά και με συνέπεια το επάγγελμα ο Χαράλαμπος Μαυράκης αναλαμβάνει από τον πατέρα του το πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή της Ν. Αλικαρνασσού, στην Ικάρου.

 

1982: Στη συνέχεια, ιδρύει το 1ο ιδιόκτητο πρατήριο στην περιοχή των Γουρνών, στην ανατολική πλευρά του Ηρακλείου, το οποίο σήμερα φέρει την επωνυμία Μαυράκη Ειρήνη & ΣΙΑ Ε.Ε..

 

1987: Από το 1982 γίνονται επενδύσεις σε άλλα πρατήρια στην περιοχή του Ηρακλείου μέχρι το 1987 που ιδρύεται το 2ο ιδιόκτητο πρατήριο στη N. Αλικαρνασσό, στην οδό Καρτερού 4. Σήμερα, φέρει την επωνυμία Μαυράκη Ζαφειρώ & ΣΙΑ Ε.Ε..

 

1993: Η επέκταση συνεχίζεται το 1993, όταν ο Χαράλαμπος Μαυράκης πραγματοποιεί εξωστρεφή επένδυση ιδρύοντας μια ατομική επιχείρηση εμπορίας λιπαντικών σε όμορο ιδιόκτητο κτήριο στη Ν. Αλικαρνασσό και αναλαμβάνει την αποκλειστική αντιπροσωπεία λιπαντικών Μαμιδάκη για την Κρήτη. Η επιχείρηση αυτή δραστηριοποιείται σε ολόκληρη την Κρήτη και εμπορεύεται λιπαντικά και ορυκτέλαια σε πρατηριούχους υγρών καυσίμων και σε βιομηχανικούς πελάτες.

 

1999: Πραγματοποιείται κεντρική συμφωνία αποκλειστικής διάθεσης φωτιστικού πετρελαίου με την ADM (Kerosun) για την περιοχή της Κρήτης, αυξάνοντας παράλληλα την γκάμα προϊόντων της αποθήκης λιπαντικών.

 

2002: Πραγματοποιείται κεντρική συμφωνία με την ΕΚΟ στα υγρά καύσιμα για 2 πρατήρια και ταυτόχρονα η αποθήκη λιπαντικών αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση λιπαντικών ΕΚΟ για την περιοχή της Κρήτης που διατηρεί μέχρι και σήμερα. Αυτή η συνεργασία επισφραγίζει τον προσανατολισμό των επιχειρήσεων του Χαράλαμπου Μαυράκη στην ποιότητα καυσίμων και λιπαντικών.

 

2005: Πραγματοποιείται αγορά ακινήτου 50.000 τ.μ. στη Φοινικιά Ηρακλείου και το 2005 ιδρύεται πλέον σε ιδιόκτητο χώρο το 3ο πρατήριο υγρών καυσίμων στο 1ο χλμ. Μάνου Κατράκη Φοινικιάς, το οποίο φέρει την επωνυμία Μαυράκης Χαράλαμπος & ΣΙΑ Ο.Ε. και εξυπηρετεί μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων που έχουν εγκατασταθεί στο Βιομηχανικό Πάρκο Φοινικιάς.

 

2006: Οι όγκοι λιπαντικών και ορυκτελαίων αυξάνονται και ο κύκλος εργασιών μεγαλώνει για την αποθήκη των λιπαντικών, γεγονός που δημιουργεί την ανάγκη μετεγκατάστασης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της αποθήκης μας με νέα προϊόντα. Συνεπώς, το 2006 γίνεται η μετεγκατάσταση της αποθήκης λιπαντικών στο ακίνητο της Φοινικιάς σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις αποθήκευσης 1.500 τ.μ. και ταυτόχρονα, εμπλουτίζεται η προϊοντική της βάση με μπαταρίες αυτοκινήτων, φορτηγών και σκαφών, αξεσουάρ αυτοκινήτων και χημικά προϊόντα αυτοκινήτου, προσφέροντας πλέον πλήρη ποικιλία προϊόντων για τον επαγγελματία πρατηριούχο και τις επιχειρήσεις βιομηχανίας, αυτοκίνησης, μεταφορών, κατασκευών, αγροτικών εφαρμογών, συνεργείων και ναυτιλίας.

Την ίδια χρονιά, πραγματοποιείται κεντρική συμφωνία αποκλειστικής διάθεσης χημικών Ucare για την περιοχή της Κρήτης.

 

2009: Η επιχείρηση λιπαντικών αλλάζει μορφή και επωνυμία και μετονομάζεται σε Λιπαντικά Μαυράκης & ΣΙΑ Ε.Ε..

 

2010: Ιδρύεται το 4ο ιδιόκτητο πρατήριο με σήμα ΕΚΟ στον Άγιο Ιωάννη Κνωσού, στην οδό Κρασαδάκη, ως υποκατάστημα της εταιρείας Λιπαντικά Μαυράκης & ΣΙΑ Ε.Ε. το οποίο διαθέτει υγραέριο (AutoGas).

 

2011: Ιδρύεται το 5ο ιδιόκτητο πρατήριο υγρών καυσίμων στο 3ο χλμ. Ηρακλείου- Μαλάδων με σήματα ΕΚΟ, το οποίο διαθέτει υγραέριο (AutoGas) και φέρει την επωνυμία Μαυράκης Ιωάννης & ΣΙΑ Ε.Ε.. Παράλληλα, εισάγεται ο νέος διακριτικός τίτλος (“brand”) «MPower Oils» και το slogan «Δύναμη Κίνησης» για τα πρατήρια του Ομίλου.

Η αποθήκη λιπαντικών διευρύνει την ποικιλία των λιπαντικών της με νέα σειρά λιπαντικών ιδιωτικής ετικέτας που φέρουν την επωνυμία MPower και διατίθενται σε 200 πρατήρια υγρών καυσίμων.

Την ίδια χρονιά, ιδρύεται Μεταφορική Εταιρεία Δημοσίας Χρήσης και ο Όμιλος προσθέτει στον στόλο του επικαθήμενο βυτιοφόρο μικτού βάρους 42 τόνων, μια επένδυση που διασφαλίζει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα ανεφοδιασμού καυσίμων, από τον προμηθευτή μέχρι και τον καταναλωτή.

 

2013: Πραγματοποιείται κεντρική συμφωνία με την Italiana Petroli (IP) για την αποκλειστική διάθεση λιπαντικών IP στην περιοχή της Κρήτης, αναπτύσσοντας την ποικιλία ποιοτικών λιπαντικών της αποθήκης λιπαντικών.

 

2014: Το πρατήριό μας στην περιοχή των Γουρνών ανακατασκευάζεται και εκσυγχρονίζεται σε ένα σταθμό 2.000 τ.μ. Ενισχύοντας τη δυναμική του με περισσότερες αντλίες και υγραέριο (AutoGas).

 

2015: Ιδρύεται το 6ο ιδιόκτητο πρατήριο υγρών καυσίμων στη Λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου 15, στην περιοχή Τσαλικάκι στο Γάζι, με σήματα ΕΚΟ το οποίο διαθέτει υγραέριο (AutoGas) και φέρει την επωνυμία Χαράλαμπος Μαυράκης & ΣΙΑ Ε.Ε.. Το δίκτυο πρατηρίων του Ομίλου καλύπτει πλέον την πόλη του Ηρακλείου δυτικά, ανατολικά και βόρεια με 6 υπερσύγχρονους σταθμούς αυτοκινήτων.

Την ίδια χρονιά, ο Όμιλος σχεδιάζει και υλοποιεί 4 σημαντικά έργα για τη μετάβασή του σε ένα συμπαγή Όμιλο Επιχειρήσεων που μπορεί αναπτυχθεί περισσότερο, παρέχοντας επιπλέον υπηρεσίες. Πραγματοποιείται αναδιοργάνωση του Ομίλου στην οργανωτική δομή των επιχειρήσεων, με την 2η γενιά της οικογένειας Μαυράκη (Γιάννης, Ρούλα και Ρένα Μαυράκη) να αναλαμβάνει καίριες θέσης διεύθυνσης.

Πραγματοποιείται επαναπροσδιορισμός της εταιρικής ταυτότητας του Ομίλου (Rebranding) από «MPower Oils Μαυράκης» σε «ENVIROL Καύσιμα Κρήτης» με slogan “Σχέση Εμπιστοσύνης”, αφενός εκσυγχρονίζοντας την εταιρική εικόνα και αφετέρου προσδίδοντας έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος.

Υλοποιείται κεντρική διαχείριση και διεύθυνση των επιχειρήσεων του Ομίλου με την εισαγωγή τεχνολογίας ERP, η οποία οδηγεί σε κοινές πρακτικές και πολιτικές σε όλα τα πρατήρια του Ομίλου.

Σχεδιάζεται νέο σύστημα επιβράβευσης των πελατών του δικτύου Envirol με εισαγωγή κάρτας πιστότητας πελατών (Reward Card) για πελάτες λιανικής και κάρτας στόλου (Business Card) για πελάτες χονδρικής.

 

2016: Ιδρύεται το 7ο ιδιόκτητο πρατήριο υγρών καυσίμων με σήματα BP στη Θ. Σκουλά & Φ. Κλεάνθη, στην περιοχή Μεσαμπελιές, το οποίο διαθέτει υγραέριο (AutoGas) και φέρει την επωνυμία Μαυράκη Ελένη & ΣΙΑ ΕΕ.

Υλοποιείται το σύστημα επιβράβευσης των πελατών του δικτύου Envirol με εισαγωγή κάρτας πιστότητας πελατών (Reward Card) για πελάτες λιανικής και κάρτας στόλου (Business Card) για πελάτες χονδρικής.

 

2020: Ιδρύεται το 8ο ιδιόκτητο πρατήριο υγρών καυσίμων με σήματα ΕΚΟ στη Ν. Κρασαδάκη και Χατζάκη, στον Άγιο Ιωάννη Κνωσού.

Πετρέλαιο Θέρμανσης

Πετρέλαιο Θέρμανσης